Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Souvislá praxe (OSPSP / UVTA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OSPSP / UVTA - Souvislá praxe, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Krátkodobá bloková praxeProbíhá dva týdnyTypy zařízení: dle osobní preference studenta / zařízení státní správy a samosprávy, ústavy, hospic, LDN, výchovné ústavy, azylové domy apod./Cíle učení:- seznámit se se strukturou organizace- seznámit se s kazuistikami- navázání kontaktu s klientemZákladní předpoklady: Výběr osvojované kompetence, stanovení kritériíNávaznost na výuku:- ověření si svých teoretických znalostí z MSP, práva a pedagogiky- rozvoj komunikačních dovedností- týmová práceOrganizace supervize:- úvodní skupinová ? příprava na praxi- individuální před vstupem na praxi ? plán praxeSupervize na pracovišti: týmová ? supervizor, konzultant a studentSupervize závěrečná:- vyhodnocení splnění cílů z kontraktu- písemná forma zmapování činnosti organizace- kontrola materiálů v portfoliu praxe- vlastní pocity studenta

Získané způsobilosti

Seznámit se s rozmanitými institucemi poskytujícími sociální služby a jejich činnostmi v kontextu sociální práce.? Aplikovat znalosti a dovednosti v praxi. ? Dovednost reflektovaného sociálního šetření.? Komunikovat s klientem, kriticky analyzovat komunikaci sociálních pracovníků (navázat kontakt, vyjasnit metarovinu definice situace, hledat zakázku, plánovat, kontrolovat, hodnotit, ukončovat kontakt) včetně neverbální komunikace.? Reflektovat sociální situaci a její vývoj (analýza potřeb klienta, analýza potřeb sociálního prostředí a společnosti, analýza zdrojů, evaluace).? Dodržovat etické standardy profese. Přemýšlet o etických dilematech.? Reflektovat profesionální hranice.? Orientovat se v organizaci a kriticky evaluovat kvalitu sociálních služeb. ? Vedení sociální agendy. Reflexe její návaznosti na požadavky donátorů, potřeby klientů a organizace samé. ? Naučit se naplánovat a realizovat sociální projekt včetně finančních garancí.

Požadavky

Účast na praxi - doloženo potvrzením.Aktivní účast na supervizních seminářích. Zpracování hodnotící zprávy či komparační studie.

Garant

Mgr. et Mgr. Radka Janebová, Ph.D.