Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hudební výchova 2 (HUDK / KKGIA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HUDK / KKGIA - Hudební výchova 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výuka probíhá ve dvou blocích.1. blok - seznámení s osnovou:Výklad:Hudební teorie - mollové stupnice; mollový kvintakord a jeho obraty; mollová kadence.Intonace - opěrné písně a nástupy na 8. a spodní 5. stupeň.Zpěv písní z zpěvníku Maličká su 2 - 1. část. Nástupy z tónického kvintakordu.Zadání pro domácí samostudium:Hudební teorie - italské přednesové názvosloví (výběr nejfrekventovanějších výrazů).Zobcová flétna po 21. lekci.2. blok - seznámení s osnovou:Výklad:Hudební teorie - druhy septakordů, dominantní septakord a jeho obraty.Intonace - opěrná píseň na spodní 7. stupeň.Zpěv písní ze zpěvníku Maličká su 2 - dokončení. Nástupy z tónického kvintakordu.Zadání pro domácí samostudium:Opakování a procvičování hudební teorie.Zobcová flétna po 26. lekci včetně.

Získané způsobilosti

Celkový rozvoj hudebnosti, zvládnutí základů hudební nauky a zadaného písňového repertoáru. Pokračovat v taktovacích dovednostech a ve hře na sopránovou zobcovou flétnu.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:1. Zápočtový test z hudební teorie - povolen pouze jeden opravný pokus.2. Individuální hra na zobcovou flétnu v uvedeném rozsahu + stupnice a rozložený akord F dur.3. Zpěv probraných písní, 2 sloky zpaměti (umělé písně s oporou not) s taktováním, intonační jistotou, frázováním a rytmickou přesností.

Garant

PhDr. Helena Karnetová