Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hudební výchova 3 (HUDK / KLGIA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HUDK / KLGIA - Hudební výchova 3, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výuka probíhá ve dvou blocích.1. blok - seznámení s osnovou:Výklad:V dějinách hudby se chronologicky a velmi stručně probere: renesance; baroko. Za světovými dějinami budou stručně zmíněny dějiny české hudby.Současně budou představeny hudební formy, které ve sledovaných etapách vznikly: moteto, madrigal, fuga, concerto grosso, suita, nástrojový koncert, opera, oratorium - spojeno s poslechem.Zpěv písní ze zpěvníku Maličká su 3 - 1. část. Nástupy z tónického kvintakordu.Zadání pro domácí samostudium:Dějiny hudby - periodizace dějin. Poslech doporučených skladeb.Zobcová flétna - po 30. lekci včetně. Stupnice G dur + rozložený akord.2. blok - seznámení s osnovou:Výklad:Světový a český klasicismus. Sonáta, symfonie, melodram - spojeno s poslechem.Zpěv písní ze zpěvníku Maličká su 3 - dokončení. Nástupy z tónického kvintakordu.Zadání pro samostudium:Doplnění informací podle pokynů vyučujícího. Poslech doporučených skladeb.Zobcová flétna - souhra v duu nebo triu. Stupnice a moll aiolská a akord.

Získané způsobilosti

Zvládnutí teoretického učiva a nových hmatů na sopránové zobcové flétně, nacvičení písňového repertoáru a dalších hudebních dovedností pokračuje (po přerušení kontinuity vložením dvousemestrového předmětu Didaktika HV) dále v předepsaném rozsahu.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:1. Individuální hra na zobcovou flétnu v uvedeném rozsahu ? souhra v duu nebo triu, stupnice G dur, a moll aiolská + akordy.2. Zpěv probraných písní s taktováním, zpaměti 2 sloky (umělé s oporou not), intonačně a rytmicky správně.

Garant

PhDr. Helena Karnetová