Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hra na nástroj 2 - housle (HUDK / KMHO2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HUDK / KMHO2 - Hra na nástroj 2 - housle, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět probíhá bez přímé kontaktní výuky.V tomto semestru budou studenti rozvíjet získané dovednosti zejména:- upevnění hry základních prstokladů v první poloze- rozvoji elementárních výrazových prostředků;- rozvoji tónové kvality ve vztahu k vedení smyčce a používání vibráta- nácviku hry základních stupnic a akordů;- nácviku hry skladeb přiměřených stupni individuálních schopností;- zvládnutí melodií písní a jednoduchých doprovodů, schopnost transpozice melodie do jiných tónin

Získané způsobilosti

Cílem cvičení je osvojit si základy houslové hry, elementární technické i výrazové dovednosti a zvyšovat úroveň podle individuálních schopností. Naučit se prakticky používat nástroj k výuce hudební výchovy.

Literatura

Micka Josef. ELEMENTÁRNÍ ETUDY. Bärenreiter Praha. MALIČKÁ SU 1 - zpěvník pro děti mateřských a základních škol. JASTO nakladatelství. Micka Josef. Škola hry na housle. Bärenreiter Praha.

Požadavky

Požadavky k zápočtu: 1. Durová stupnice C, F, B, Es As.2. Durové kvintakordy k příslušným stupnicím.3. 2 ? 4 etudy (počet přizpůsoben délce a obtížnosti).4. 2 drobné přednesové skladby, z toho 1 zpaměti.5. Melodie a jednoduché doprovody písní ze zpěvníku Maličká su II.Maximální počet opravných termínů pro udělení zápočtu: 1Pro tento předmět byla vypracována studijní opora viz http://kurzyuppe.uhk.cz/ modul výchovy HRA NA NÁSTROJ/HOUSLE pro učitelství MŠ 2. semestr. Zápočet je vykonáván před komisí. Student má právo na jeden opravný termín.

Garant

PhDr. Helena KarnetováMgr. Jaromír Křováček