Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Nové trendy v didaktice Hv (HUDK / KNNTR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HUDK / KNNTR - Nové trendy v didaktice Hv, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Aktuální otázky hudební pedagogiky předškolního věku.Metodika rozvíjení dětských hudebních aktivit.Vztah elementárních hudebních poznatků a dětských hudebních aktivit.Současná hudební tvorba pro děti.

Získané způsobilosti

1.Orientace v současných metodách hudebně výchovné práce s dětmi předškolního věku.2.Motivace dětských hudebních aktivit, zohlednění individuálních hudebních dispozic dětí, diferencované učení.3. Hudební aktivity a poznatky v kontextu RVP PV.

Literatura

JENČKOVÁ, E. edice Hudba v současné škole (1996 dosud). Hradec Králové. JENČKOVÁ, E. Hudba a pohyb ve škole. Hradec Králové, 2002. ISBN 80-903115-7-1.Rámcový vzdělávací program pro předškolní vzdělávání. Praha, 2006. SEDLÁK, F. Hudební vývoj dítěte. Praha, 1974. ISBN 02-289-74.KLAUSOVÁ, M., DLASK, I. Klasika před školou ,1 až 5. díl (komplet 10 CD). Praha. JISTEL, P. Poslech hudby v MŠ a 1. třídě ZŠ. (CD). Praha. RAKOVÁ, M., TICHÁ, A:. Zpíváme a hrajeme si s nejmenšími. Praha, 2007. ISBN 978-80-7367-100-6.RAKOVÁ, M., ŠTÍPLOVÁ, L., TICHÁ, A. Zpíváme a nasloucháme hudbě s nejmenšími. Praha, 2009. ISBN 978-80-7367-543-1.

Požadavky

Požadavky k zápočtu: 1. Zpívat 20 písní ze současné tvorby pro děti s vlastním doprovodem na hudební nástroj z not. 2. Zahrát jednu přednesovou didakticky využitelnou skladbu.3. Písemné vypracování projektu na vybrané téma s využitím všech hudebních činností dětí předškolního věku i dalších múzických činností /výtvarných, pracovních, pohybových aj./ v rozsahu 8 stran A4. 4. Pedagogický výstup s hudební částí projektu. Maximální počet opravných termínů pro udělení zápočtu: 3

Garant

prof. PhDr. Eva Jenčková, CSc.