Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rozbor skladeb II (HUDK / PBBSA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HUDK / PBBSA - Rozbor skladeb II, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Hudba v období středověku2. Renesanční vokální polyfonie3. J.S.Bach - koncertantní tvorba4. J.S.Bach - varhanní tvorba5. J.S.Bach - Umění fugy6. Hudba českého baroka - A.Michna z Otradovic, P.J.Vejvanovský, B.M.Černohorský7. J.Haydn - komorní a symfonická tvorba8.-9. W.A.Mozart - orchestrální tovrba10. W.A.Mozart - operní tvorba11. L. van Beethoven - klavírní sonáty12. L. van Beethoven - symfonická tvorba13. Zápočtový test

Získané způsobilosti

Zvládnutí komplexní analýzy skladeb z období středověku, renesance, baroka a klasicismu. V teoretické oblasti prohloubení znalostí o hudebních druzích a žánrech, zvládnutí slohové charakteristiky hudby. Znalost skladeb, analyzovaných v seminářích.

Požadavky

Podmínky k zápočtu: 1. účast a práce v seminářích2. splnění zápočtového testu (komplexní analýza zadané skladby, zvládnutí probrané hudebně teoretické problematiky, znalost skladeb analyzovaných v seminářích)

Garant

PhDr. Dana Soušková, Ph.D.