Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hudba pro děti (HUDK / PHDET)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HUDK / PHDET - Hudba pro děti, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vymezení termínu hudba pro děti. Druhy a žánry v oblasti hudby pro děti.Možnosti prezentace hudby pro dětské posluchače mimo školní výuku.Hudba pro dětské interprety v období baroka, klacisismu a 19. století.Skladby pro děti autorů 20. a 21. století: B. Bartók, L. Battěková,B. Britten, A. Cofalik, C. Debussy, M. Dlouhý, P. Eben, W. Gillock, A. Grečaninov,J. Hanuš, E. Hradecký, I. Hurník, S. Chudoba, J. Jeřábková, O. Ježková,P. Jistel, P. Jurkovič, I. Jurníčková, D. Kabalevskij, L. Korbař, J. Křička,E. Kulhánková, I. Loudová, S. Majkapar, B. Martinů, V. Novák, S. Prokofjev,M. Raichl, K. Slavický, L. Sluka, J. Snížková, I. J. Urks aj.Úpravy skladeb pro dětské interprety: H. G. Heumann aj.Hudební pohádky pro děti: I. Hurník, A. Riegerová aj.Dětská opera a balet: H. Krása, V. Trojan, B. Britten, J. Pauer, E. Zámečník, Z. Svěrák aj.Literatura o hudbě pro dětské čtenáře, tituly CD a CD ROM, televizní hudební pořady pro děti.

Získané způsobilosti

Seznámení s hudebním repertoárem, literaturou, CD a DVD tituly a hudebními televizními pořady určenými pro děti.

Literatura

český hudební slovník osob a institucíČeští skladatelé současnosti. Praha, 1985. HORÁK, V.; KOULA V. Hudba pro děti. Praha, 1976. AŠENBRENEROVÁ, I. Opera pro děti. Ústí nad Labem, 2004. ISBN 80-7044-570-X.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:- prezentace vybrané skladatelské osobnosti a její tvorby pro děti v semináři, vlastní interpretace vybrané skladby a její analýza s didaktickou aplikací- prezentace a zhodnocení vybrané knižní publikace, titulu CD nebo CD ROM nebo televizního pořadu o hudbě pro děti- splnění zápočtového testu Maximální počet opravných termínů pro udělení zápočtu: 2

Garant

PhDr. Dana Soušková, Ph.D.