Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Improvizace doprovodů pro houslisty 2 (HUDK / PHIH2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HUDK / PHIH2 - Improvizace doprovodů pro houslisty 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- hra základních kadencí- hra akordických značek a jejich úprava- základy praktické harmonizace lidových písní- praktické zvládnutí základů klavírní sazby při improvizaci různých druhů doprovodů lidových písní- základy transpozice

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je praktické zvládnutí základů klavírní sazby improvizace doprovodů lidových písní v běžně užívaných tóninách, zvládnutí základů harmonizace sopránu a praktické transpozice. Schopnost vytváření vlastních předeher, meziher a doher.

Literatura

Dvořák Jiří. Akordy. Příručka pro piano a keyboard. Praha, 2010. Popovič Mikuláš. K problematice doprovodu lidové písně. Ústí nad Labem, 2001. Ashworth Steve. Klávesy. Praha, 2009. Šolc Milan. Tajemství akordových značek. Praha, 1976. Poledňák Ivan. Úvod do problematiky hudby jazzového okruhu. Olomouc, 2000.

Požadavky

Požadavky k zápočtu: - zvládnutí základních kadencí v tóninách do čtyř posuvek- schopnost praktické realizace improvizace klavírního doprovodu lidové písně na základě akordických značek v závislosti na charakteru písně (včetně předehry, mezihry a dohry) - 20 vybraných písní- zvládnutí transpozice 5ti písníMaximální počet opravných termínů pro udělení zápočtu: 2

Garant

Mgr. Karel Koldinský