Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Intonace 2 (HUDK / PHIN2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HUDK / PHIN2 - Intonace 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Interval velké a malé sexty, Sextové postupyČtvrťové pomlky a noty v taktech půlovýchSeptimové postupy velká a malá septimaOpakování všech probraných intervalůTečka u čtvrťových not a pomlk u delších hodnot v taktechčtvrťovýchOpakování: tonálně písňová metoda, intervaly, durový kvintakord a jeho obraty,Rytmus: smysl pro dělení dobySextakordy a kvartsextakordy v durZmenšený kvintakord, příprava obratů dominantního septakorduDominantní septakord a jeho obratyProcvičování volných nástupů všech stupňů, intervalů a akordů,příprava mollových stupnic a dalších stupnicIntonace v basovém klíčiVolné sledy základních intervalů v basovém klíči

Získané způsobilosti

Základem seminářů je zvládnutí tonálně písňové metody, dále intonace intervalů, kvintakordů, septakordů a jejich obratů, durových, mollových a starých církevních stupnic. Dále se procvičují různá rytmická cvičení. Cílem je bezpečné zvládnutí reprodukce notového textu a sluchová analýza.

Literatura

KOFROŇ, J. Učebnice intonace a rytmu. Praha, 2007. ISBN 80-251-1004-4.DANIEL, L. Intonace a sluchová analýza. Olomouc, 2002. POŠ, V. Nová intonace, rytmus, sluchová výchova. Praha, 1998.

Požadavky

Požadavky k zápočtu: a) splnění kontrolních testů b) praktické prozkoušení probraných lekcíMaximální počet opravných termínů: 5

Garant

Mgr. Jiří Skopal, Ph.D.