Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodika výuky hry na nástroj 3 (HUDK / PHMH3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HUDK / PHMH3 - Metodika výuky hry na nástroj 3, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

klavír:- zahraniční klavírní školy -pokračování- hra stupnic, akordů, technická cvičení- etudy a jejich vhodné sbírky pro klav. vyučování- hra z listu, čtyřruční hra, improvizacevarhany:- osnovy výuky varhanní hry na ZUŠ a konzervatoři- problematika stylové interpretace- studium varhanních skladeb období do baroka (příklady výběru skladeb, metodika práce na nich ...)- studium varhanních skladeb období romantismu (příklady výběru skladeb, metodika práce na nich ...)- studium varhanních skladeb období 20. století (příklady výběru skladeb, metodika práce na nich ...)smyčcové nástroje:- hra ve dvojhmatech (tercie, sexty, oktávy)- prstová cvičení- virtuózní smyčcová technika- nácvik virtuózních skladeb- technická cvičení- houslové školykytara:- osnovy výuky hry na kytaru na ZUŠ a konzervatořích, přístupy při tvorbě ŠVP- studium skladeb období renesance, baroka, romantismu a 20. století

Získané způsobilosti

Získání teoretické základny pro výuku hry na nástroji.

Literatura

ŠLECHTA, M. Metodika varhanní hry. Praha, 1989. KLINDA, F. Organ v kulture dvoch tisicročí. Bratislava, 2000. KLINDA, F. Orgánová interpretácia. Bratislava, 1983. Vodrážka, J. Varhanní improvizace. Praha, 1988. varhanní skladby dle indiv. výběru.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:- ústní pohovor z probrané látky? praktické výstupy v rámci seminářů na zadané témaMaximální počet opravných termínů pro udělení zápočtu: 2Požadavky ke zkoušce:- ústní a praktická zkouška v rozsahu probrané látky- závěrečná písemná práce na metodické téma dle individuální domluvy (např. klavír: srovnání české a zahraniční klav. školy dle vlastního výběru)

Garant

doc. PhDr. František Vaníček, Ph.D.