Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny a teorie nonartificiální hudby 2 (HUDK / PHNO2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HUDK / PHNO2 - Dějiny a teorie nonartificiální hudby 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednáška:1. - 2. Rock ? Charakteristika, zasazení do kontextu vývoje v rámci nonartificiální hudby. Kořeny a počátky rocku ? 50. léta3. - 4. Rock ? 60. a 70. léta5. - 6. Rock ? 80. a 90. léta7. - 8. Elektronická taneční hudba a hip hop.9. -10. Rock ? Počátky a vývoj rocku u nás.11.-12. Pop music.12.-14. Muzikál, hud. divadlo a film, šansonSeminář:1.- 2. World music ? úvod do problematiky. Fúze. Hlavní inspirační okruhy.3.- 4. 50. a 60. léta. Afro-brazilské hudební žánry. Etno jazz.5.- 6. 70. léta. Afro-kubánský pop, africké rytmy, americký soul7.- 8. 80. a 90. léta. Real World, WOMAD, worldchart9.-10. World music ? současná hudební scéna světová11.- 12. World music ? počátky a vývoj world music u nás13. - 14. Rekapitulace

Získané způsobilosti

Získání orientace v problematice, osvojení si znalostí základních pojmů a hodnotových měřítek.

Požadavky

podmínky pro udělení zápočtu:písemný referát, poslechový testforma zkoušky:Zkouška je ústní, požadována je orientace v oblasti v rozsahu daném přednáškami /semináři/ a literaturou.

Garant

Mgr. Kateřina Andršová