Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rozbor skladeb 2 (HUDK / PHRS2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HUDK / PHRS2 - Rozbor skladeb 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Komplexní analýza a analytická interpretace skladeb, výběr z tvorby těchto autorů:C. Monteverdi, G. F. Händel, J. S. Bach, A. V. Michna z Otradovic, P. Vejvanovský, B. M. Černohorský, J. D. Zelenka, J. Haydn, W. A. Mozart, L. van Beethoven, A. Rejcha, V. J. Tomášek, J. J. Ryba aj.

Získané způsobilosti

Zvládnutí komplexní analýzy a analytické interpretace vybraných skladeb z období baroka a klasicismu. V teoretické oblasti prohloubení poznatků o hudebních druzích a žánrech. Hudebně slohová charakteristika, význam tvorby a kompoziční styl významných skladatelských osobností. Znalost skladeb analyzovaných v seminářích.

Literatura

KOUBA, J. ABC hudebních slohů. Od raného středověku k W. A. Mozartovi. Praha, 1988. SMOLKA, J. Dějiny hudby. Praha, 2000. HONS, M. Hudba zvaná symfonie. Praha, 2005. HOSTOMSKÁ, A. Průvodce operní tvorbou. Praha, 1993. OČADLÍK, M. Svět orchestru I. Praha, 1941.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:- průběžné plnění úkolů zadaných v seminářích- znalost skladeb analyzovaných v seminářích - splnění dvou zápočtových testůMaximální počet opravných termínů pro udělení zápočtu: 2Referát o provedené komplexní analýze skladby dle vlastního výběru (je požadován jeden referát v průběhu výuky předmětů Rozbor skladeb 2-4)

Garant

PhDr. Dana Soušková, Ph.D.