Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hra na keyboard 1 (HUDK / PKKE1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HUDK / PKKE1 - Hra na keyboard 1, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- klasifikace a základní aspekty elektronických klávesových nástrojů- příprava nástroje ke hře, jednotlivá rozhraní, možnosti propojení a komunikace s externími zařízeními- keyboard ve výuce- základní funkce a ovladače keyboardu- rozdělení klaviatury, nastavení jednotlivých parametrů- automatický doprovod, výběr stylu- tvorba a dotváření aranžmá konkrétních písní s využitím možností nástroje- suverénní interpretace

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je zvládnutí práce s keyboardem, schopnost ovládání základních funkcí, tvorby doprovodů, volba vhodných výrazových prostředků, vlastní (logicky vystavěné a stylově odpovídající) aranžmá písní a suverénní interpretace s využitím možností nástroje.

Literatura

Dvořák Jiří. Akordy. Příručka pro piano a keyboard. Praha, 2010. Bezděk Jiří. Česká škola hry na keyboard. Plzeň, 1997. Herden Jaroslav. Elektronické klávesové nástroje v hudební výchově. Praha, 2003. Němec Ladislav. Keyboard. Brno, 1998. Ashworth Steve. Klávesy. Praha, 2009. Holubec Jiří. Populární hudba ve škole. Praha, 1999. Vondráček Josef. Škola hry na klávesové nástroje. Praha, 2001. Poledňák Ivan. Úvod do problematiky hudby jazzového okruhu. Olomouc, 2000.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:1) znalost základních funkcí a ovladačů keyboardu2) schopnost práce s keyboardem s využitím možností nástroje3) 8 písní s automatickým doprovodem a 2 písně s využitím rozdělené klaviatury a kombinace zvuků různých nástrojů: - písně dle výběru studenta s akcentem na využitelnost při výuce - suverénní interpretace - vlastní adekvátní aranžmá a volba vhodných výrazových prostředkůMaximální počet opravných termínů pro udělení zápočtu: 2

Garant

Mgr. Karel Koldinský

Vyučující

Mgr. Karel Koldinský