Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hra na keyboard 2 (HUDK / PKKE2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HUDK / PKKE2 - Hra na keyboard 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- rozšiřující funkce keyboardu- principy a druhy záznamu hry do paměti nástroje a externí paměti- popis, uložení, vyvolání a práce s uloženými soubory- tvorba propracovaných aranžmá konkrétních skladeb či písní- propojení keyboardu se zesilovačem, mixážním pultem, reproduktory, combem, PC

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je dosažení schopnosti tvorby propracovaných aranžmá skladeb či písní, jejich praktická interpretace na keyboard a záznam do paměti nástroje či na disketu. Schopnost práce s uloženými soubory. Znalost principu a použití propojení keyboardu se zesilovačem, mixážním pultem, reproduktory, combem, PC.

Literatura

Dvořák Jiří. Akordy. Příručka pro piano a keyboard. Praha, 2010. Bezděk Jiří. Česká škola hry na keyboard. Plzeň, 1997. Herden Jaroslav. Elektronické klávesové nástroje v hudební výchově. Praha, 2003. Němec Ladislav. Keyboard. Brno, 1998. Ashworth Steve. Klávesy. Praha, 2009. Holubec Jiří. Populární hudba ve škole. Praha, 1999. Vondráček Josef. Škola hry na klávesové nástroje. Praha, 2001. Poledňák Ivan. Úvod do problematiky hudby jazzového okruhu. Olomouc, 2000.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:1) znalost rozšiřujících funkcí a ovladačů keyboardu2) schopnost práce s keyboardem s využitím možností nástroje, tvorba propracovanějších aranžmá3) 5 písní - jejich záznam - písně dle výběru studenta s akcentem na využitelnost při výuce - suverénní interpretace v případě hry v "reálném čase" - vlastní, stylově diferencovaná aranžmá a volba vhodných výrazových prostředkůMaximální počet opravných termínů pro udělení zápočtu: 2

Garant

Mgr. Karel Koldinský