Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do rozboru skladeb (HUDK / PKROZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HUDK / PKROZ - Úvod do rozboru skladeb, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do studia předmětu. Teorie a metodika komplexní analýzySkladby pro děti I (Čajkovskij, Schumann))Slavné maličkosti (Bach, Mendelssohn-Bartholdy, Dvořák, Fibich)Klavírní sonáta v období klasicismu (Mozart, Beethoven)Polyfonie v období baroka (Bach)Skladby pro děti II (Novák, Martinů, Prokofjev)

Získané způsobilosti

Zvládnutí komplexního rozboru známějších a kompozičně jednodušších skladeb z období baroka, klasicismu, romantismu a 20. století.

Literatura

HONS, M. Hudební analýza. Praha, 2010. ISBN 978-80-87258-28-6.KULKA, J. A kol. Komplexní analýza uměleckého díla. Praha, 1988.

Požadavky

Požadavky k zápočtu: - zvládnutí komplexní analýzy skladeb, které byly obsahem seminářů- návštěva 4 koncertů profesionálních interpretů a jednoho koncertu pořádaného Hudební katedrou dle vlastního výběru, ke kterým student zpracuje vlastní písemné recenze Maximální počet opravných termínů pro udělení zápočtu: 2

Garant

PhDr. Dana Soušková, Ph.D.