Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hra na nástroj 3 - housle (HUDK / PMHO3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HUDK / PMHO3 - Hra na nástroj 3 - housle, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Upevňování správných návyků při držení a hře na nástroj. Zvládnutí stupnic a akordů v rozsahu dvou oktáv. Rozvoj elementárních výrazových prostředků. Nácvik hry skladeb přiměřených stupni individuálních schopností. Rozvoj tónové kvality, sluchové sebekontroly, vyrovnanosti, metrorytmické přesnosti hry.Zvládnutí melodií a jednoduchých doprovodů písní , transpozice melodií i doprovodů do tónin a jejich přizpůsobení dětskému hlasu.Ve výběru přednesu se předjímají veřejné přehrávky, které jsou v následujícím semestru.

Získané způsobilosti

Cílem cvičení je dosáhnout vyšší technickou úroveň a zlepšovat výrazovou stránku na přednesových skladbách různých stylových období. Naučit se prakticky používat nástroj k výuce hudební výchovy.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:1. Mollové stupnice ? g, d, a, e, h. 2. Mollové akordy k uvedeným stupnicím.3. 2 - 4 etudy.4. 2 přednesové skladby, z toho 1 zpaměti.5. Improvizované doprovody písní ze zpěvníku Maličká su III.Pro tento předmět byla vypracována studijní opora viz http://kurzyuppe.uhk.cz/ modul výchovy HRA NA Student má právo na jeden opravný termín.

Garant

Mgr. et Mgr. Marie KováříčkováMgr. Jaromír Křováček