Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hudební výchova 2 (HUDK / PMHV2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HUDK / PMHV2 - Hudební výchova 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Každý seminář bude pravidelně zahajován hudebními aktualitami z našeho i zahraničního hudebního života. V diskusi budou posluchači hodnotit koncerty a akce fakulty, města, Hudební mládeže apod., kterých se zúčastnili společně nebo individuálně. Z těchto koncertů se vedou písemné reflexe v kulturním deníku.2. Tematické bloky:- hudební teorie - stupnice mollové; mollový kvintakord a jeho obraty; mollové kadence; dominantní septakord a jeho obraty; italské názvosloví - výběr označení přednesu.3. Pravidelně se bude v semináři hrát kolektivně i individuálně na sopránovou zobcovou flétnu. V tomto semestru minimálně po 26. lekci včetně.4. Písně ze zpěvníku Maličká su 2 včetně taktování. Nástupy z tónického kvintakordu. Pozornost věnována hlasové výchově.5. Intonace:- opěrné písně a nástupy na 8. a spodní 5. a spodní 7. stupeň.

Získané způsobilosti

Celkový rozvoj hudebnosti, zvládnutí základů hudební nauky a zadaného písňového repertoáru. Pokračovat v taktovacích dovednostech a ve hře na sopránovou zobcovou flétnu.

Literatura

Zenkl, L. ABC hudební nauky. Praha, 2000. ISBN 80-86385-01-9.Grigová, V. Základní hudební znalosti. Olomouc, 1998. ISBN 80-85600-52-8.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:1. Zápočtový test z hudební teorie - povolen pouze jeden opravný pokus.2. Individuální hra na zobcovou flétnu v uvedeném rozsahu + stupnice a rozložený akord F dur.3. Zpěv probraných písní, 2 sloky zpaměti (umělé písně s oporou not) s taktováním, intonační jistotou, frázováním a rytmickou přesností.4. Návštěva pěti koncertů, z nichž jsou tři hrané profesionálním orchestrem a dva organizuje Hudební katedra.Při neúspěšném zvládnutí učiva je při dalším zapsání tohoto předmětu podmínka absolvovat jej znovu s výukou.

Garant

PhDr. Helena Karnetová