Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodika výuky - smyčcové nástroje I (HUDK / PNYHA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HUDK / PNYHA - Metodika výuky - smyčcové nástroje I, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výuka začátečníků, 1. - 3. ročníkučitel, jeho přístup k žákovi a ke způsobu výuky všeobecně,držení nástroje, postavení a funkce levé a pravé ruky,základní prstoklady v 1. poloze na všech strunách,rytmické hodnoty, rozdělení smyčce, výraz, dynamika,pohyblivost prstů v základních prstokladech,stupnice 1 - 2 oktávy do 4 křížků a 3 béček (det., legato)2. - 3. roč. - nácvik vibrata. Nácvik výměn poloh.Hra jednoduchých melodií (písní) zpaměti v jednoduchých toninách.

Získané způsobilosti

Cílem je získání přehledu o práci houslisty (violisty) při studiu skladeb a osvojení základních pedagogických zkušeností pro výuku hry na housle (violu).

Požadavky

Podmínky k zápočtu: - orientace v jednotlivých bodech učebního plánu, zvládnutí metodických postupů, odstraňování chyb a špatných návyků- minimálně 80% docházka

Garant

Mgr. Dalibor Hlava