Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Improvizace pro kytaristy 1 (HUDK / PQNIA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HUDK / PQNIA - Improvizace pro kytaristy 1, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- hra kadencí (základních a rozšířených - např. T-S-D-VI-II7-D7-T apod.)- vytváření vlastních malých forem- hra akordických značek a jejich úprava- základy praktické harmonizace lidových písní- praktické zvládnutí základů klavírní sazby při improvizaci různých druhů doprovodů lidových písní- základy transpozice

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je praktické zvládnutí základů klavírní sazby improvizace doprovodů lidových písní v běžně užívaných tóninách, zvládnutí základů harmonizace sopránu a praktické transpozice. Schopnost využití nabytých hudebně-teoretických poznatků v autentickém zpracování v rámci malých forem, vytváření vlastních předeher, meziher, doher.

Literatura

Dvořák Jiří. Akordy. Příručka pro piano a keyboard. Praha, 2010. Klapil Pavel. Doprovod lidových písní Čech a Moravy. Olomouc, 1993. Popovič Mikuláš. K problematice doprovodu lidové písně. Ústí nad Labem, 2001. Šolc Milan. Tajemství akordových značek. Praha, 1976.

Požadavky

Požadavky k zápočtu: - zvládnutí kadencí v tóninách do čtyř posuvek, improvizace jednoduchých malých forem na základě charakteristických hudebních prvků- schopnost praktické realizace improvizace klavírního doprovodu lidové písně na základě akordických značek v závislosti na charakteru písně (včetně předehry, mezihry a dohry) - 20 vybraných písní- zvládnutí transpozice 5ti písníMaximální počet opravných termínů pro udělení zápočtu: 2

Garant

Mgr. Karel Koldinský