Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sluchová analýza 1 (HUDK / PRSA1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HUDK / PRSA1 - Sluchová analýza 1, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Reprodukce tónu, přenášení vysokých a nízkých tónů do hlasové polohy, durová řada,rozdíl půltónu a celého tónu.Systém opěrných písní tonálně písňové metody.Intonace řad v rozsahu oktávy, velká a malá tercie.2) Řady tónů v rozsahu oktávy Kvintakord dur a jeho obměny, Rozložený a rozšířený tonický kvintakord, Velká a malá sekunda Rytmus: smysl pro dělení doby, čtvrťové i delší noty a pomlky v taktech čtvrťových3) Interval čisté kvarty/ Osminové i delší noty a pomlky v taktech osminových, Opěrné písně: použití 1., 3., 5., 8., a 5. spod. stupně4) Interval čisté oktávy, Opěrné písně: použití vedlejších stupňů, Půlové i delší noty a pomlky v taktech půlových5) Interval čisté oktávy, Stupňovité postupy terc., kvart., kvintové; rozl. kvintakord Osminové pomlky a noty v taktech čtvrťových6) Velká a malá sexta, Terciové postupy mezi vedlejšími stupni ,Kvartové postupy Šestnáctinové noty a pomlky v taktech půlových7) Velká a malá septimaKvintové a oktávové postupy8) Čtvrťové pomlky a noty v taktech půlových Sextové postupy9) Septimové postupy, Tečka u osminových not a pomlk a u delších not v takt. čtvrťových10) Sextakordy a kvartsextakordy durTečka u osminových not a pomlk a delších not v takt. osm.11) Zmenšený kvintakord, dominantní septakord a jeho12) Dominantní septakord ? pokračování13) Intonace v basovém klíči. Tečky u půlových not v taktech půlových14) Intonace v basovém klíči. Opakování intervalů a akordů

Získané způsobilosti

Cílem je maximální rozvoj sluchové představivosti a rytmického cítění.

Literatura

KOFROŇ, J. Učebnice intonace a rytmu. Praha, 2007. ISBN 80-251-1004-4.DANIEL, L. Intonace a sluchová analýza. Olomouc, 2002. POŠ, V. Nová intonace, rytmus, sluchová výchova. Praha, 1998.

Požadavky

aktivní účast na seminářích, splnění písemných testůMaximální počet opravných termínů: 3

Garant

Mgr. Jiří Skopal, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jiří Skopal, Ph.D.