Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sluchová analýza 2 (HUDK / PRSA2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HUDK / PRSA2 - Sluchová analýza 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Sextakordy a kvartsextakordy v dur2) zmenšený kvintakord, příprava obratů dominantního septakordu3) dominantní septakord a jeho obraty4) obraty durového kvintakordu a dominantního septakordu, Procvičování volných nástupů všech stupňů, intervalů a akordů, příprava mollových stupnic a dalších stupnic5) intonace v basovém klíči6) volné sledy základních intervalů v basovém klíči7) Mollové stupnice ? aiolská, harmonická melodická, Rozložený a rozšířený mollový trojzvuk8) Intonace v harmonické a melodické moll Rytmus: tečka u čtvrťových not a pomlk v taktech čtvrť.9) Intonace v aiolské moll, Sextakord a kvartsextakord moll Rytmus: tečka u osminových not a pomlk v takt. osminových10) Zvětšený a zmenšený kvintakord, obraty opakování mollových stupnic, prověrka: mollové stupnice11) Míšení tónin, harmonická a melodická stupnice dur, Rytmus: tečka u osminových not12) Církevní stupnice, Rytmus: synkopa13) Intonace v církevních tóninách Rytmus: synkopa14) Doškálné septakordy Rytmus: synkopa .15) prověrka: míšené tóniny a církevní stupnice Alterované vedlejší stupně ? nastupující stupňovitě, Rytmus: šestnáctinové noty a pomlky v takt. čtvrťových Alterované vedlejší stupně ? pokračování, Příprava vedl. alterovaných stupňů, nastupujících skočmo, Alterované vedlejší stupně nastupující skočmo Intervaly zvětšené a zmenšené

Získané způsobilosti

Cílem je maximální rozvoj sluchové představivosti a rytmického cítění.

Literatura

KOFROŇ, J. Učebnice intonace a rytmu. Praha, 2007. ISBN 80-251-1004-4.DANIEL, L. Intonace a sluchová analýza. Olomouc, 2002. POŠ, V. Nová intonace, rytmus, sluchová výchova. Praha, 1998.

Požadavky

aktivní účast na seminářích, splnění písemných testůMaximální počet opravných termínů: 3

Garant

Mgr. Jiří Skopal, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jiří Skopal, Ph.D.