Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do estetiky II (HUDK / PTXEA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HUDK / PTXEA - Úvod do estetiky II, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1/ Psychologicky orientovaná estetika. Est. zkušenost, její formy a vrstvy2/ Duchovědný spor. Est. názory, normy, záliby a vkus3/ Intuitivní přístup. Est. funkce4/ Racionální trend v uměnovědě a uměnovědné metodologii. Est. hodnota5/ Fenomenologická estetika. Estetické osvojování světa6/ Existencialismus a estetika7/ Lingvistický přístup8/ Ruská formální škola9/ Anglo-americká "nová kritika"10/ Sémantická a semiotická linie estetiky11/ Estetický strukturalismus12/ Teoretickoinformativní a sociokomunikativní estetika13/ Sociologická a sociokulturní linie estetiky po roce 194514/ Totalitní estetika - marxismus

Získané způsobilosti

Vybavit posluchače přehledem o estetických názorech a jejich podmíněnosti, naučit je používat základní est. kategorie

Požadavky

PODMÍNKY UDĚLENÍ ZÁPOČTU: Účast na seminářích, plnění seminárních úkolů (eventuální absence se nahrazují kolokviální diskusí k zameškaným tématům).ZKOUŠKA je v rozsahu otázek.

Garant

doc. PhDr. Stanislav Bohadlo, CSc.