Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodika výuky - smyčcové nástroje III (HUDK / PTYHA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HUDK / PTYHA - Metodika výuky - smyčcové nástroje III, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výuka 5.-6. ročník I. cyklu.- prstová cvičení (pohyblivost prstů), stupnice na jedné struně,- stupnice přes 2-3 oktávy, výměny poloh 1.-7. poloha- etudy a přednesové skladby v 1.-7. poloze- dvojhmaty (tercie, sexty, oktávy)- hra zpaměti - jednoduché melodie, národní písně v různých tóninách, tvořenídruhého hlasu a jednoduchého doprovodu- rozlišení stylu (baroko, klasicismus, romantismus atd.) a způsob interpretaceve hře na housle- rozdělení žáků - s těmi, kteří mají předpoklady pro studium hudby z povolánípokračovat podle individuálního studijního plánu. Ostatní žáky vést kpraktickému "muzicírování".- u obou skupin pěstovat schopnost samostatného hudebního myšlení, přístupu keskladbě nebo hudební myšlence a schopnost samostatného ztvárnění myšlenky.

Získané způsobilosti

Cílem je získání přehledu o práci houslisty (violisty) při studiu skladeb a osvojení základních pedagogických zkušeností pro výuku hry na housle (violu).

Požadavky

Požadavky k zápočtu a ke zkoušce: - orientace v uvedených bodech učebního plánu, výklad, metodické postupy při výuce, způsob odstraňování chyb a špatných návyků u žáka. Přehled literatury a její výklad.- minimálně 80% docházka

Garant

Mgr. Dalibor Hlava