Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Improvizace pro houslisty 2 (HUDK / PVHI2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HUDK / PVHI2 - Improvizace pro houslisty 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- hra rozšířených kadencí- vytváření vlastních malých forem na základě charakteristických hudebních prvků a tonálního plánu v tóninách do čtyř posuvek- hra složitějších akordických značek a jejich úprava- praktické zvládnutí základů klavírní sazby při improvizaci různých druhů doprovodů umělých písní s akcentem na tvorbu určenou dětským posluchačům- základy transpozice

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je praktické zvládnutí základů klavírní sazby improvizace doprovodů umělých písní v běžně užívaných tóninách a jejich transpozice. Schopnost využití nabytých hudebně-teoretických poznatků v autentickém zpracování v rámci malých forem, vytváření vlastních předeher, meziher, doher. Praktické zvládnutí klavírní sazby složitějších akordických značek.

Literatura

Dvořák Jiří. Akordy. Příručka pro piano a keyboard. Praha, 2010. Ashworth Steve. Klávesy. Praha, 2009. Holubec Jiří. Populární hudba ve škole. Praha, 1999. Šolc Milan. Tajemství akordových značek. Praha, 1976. Poledňák Ivan. Úvod do problematiky hudby jazzového okruhu. Olomouc, 2000.

Požadavky

Požadavky k zápočtu: - zvládnutí kadencí v tóninách do čtyř posuvek, improvizace jednoduchých malých forem na základě charakteristických hudebních prvků- schopnost praktické realizace improvizace klavírního doprovodu umělých písní na základě akordických značek v závislosti na charakteru písně (včetně předehry, mezihry a dohry) - 20 vybraných písní- zvládnutí transpozice 5ti písníMaximální počet opravných termínů pro udělení zápočtu: 2

Garant

Mgr. Karel Koldinský

Vyučující

Mgr. Karel KoldinskýMgr. Jaromír Křováček