Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hra na hudební nástroj (HUDK / PVNAS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HUDK / PVNAS - Hra na hudební nástroj, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Student pracuje na skladbách samostatně s možností individuální konzultace. Součástí nastudování látky je i didaktický rozbor daného textu.Za semestr student nastuduje 15 skladeb vybraných tak, aby se na nich daly prezentovat 3 - 4 témata, ke kterým se budou jednotlivé skladby vztahovat. Jednotlivá témata si student vybírá sám, dle své vlastní invence a budoucího pedagogického směřování. Možná je i konzultace s vyučujícím.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je připravit studenty do pedagog. praxe tak, aby v duchu současných trendů v pedagogice byli schopni začlenit do výuky živé hudební ukázky.Při vlastní interpretaci skladeb poukáží na daný hudební element , který chtějí prezentovat./např.hudební forma, harmonie,různá stylová období atd.,využití zvukomalby v hudbě..atd.

Literatura

Obvyklé sbírky klavírních skladeb českých a zahraničních autorů. Taťana Borisovna Judovina- Galperina. Baľšaja muzyka 1. - 5. díl. Fritz Emonts. Europaische Klavierschule ( 1. - 3. díl a doprovodné sešity). Jennifer Linn. Journey through the classics complete. Milada Borová. Perličky. Rev.A.Sarauer, D.Křížková. Snadné skladby 17. a 18. století.

Požadavky

Požadavky ke zkoušce: Praktická prezentace a následný didaktický rozbor minimálně 15 různorodých skladeb vybraných s ohledem k tematickým okruhům, které by chtěl student při výuce prezentovat.U studentů s jinou nástrojovou specializací je možno část klavírního repertoáru (maximálně 5 skladeb) nahradit skladbami pro jiný nástroj. Zkoušce předchází minimálně jedna konzultační hodina, kde student seznámí vyučujícího s výběrem tematicky zaměřených skladeb.

Garant

MgA. Jaroslava Staňková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jaromír Křováček