Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hudební psychologie (HUDK / PVPSY)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HUDK / PVPSY - Hudební psychologie, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Historie hudební psychologie, předmět zkoumání, metodologie.2. Hudebnost a její determinace3. Hudební ontogeneze4. Psychologie hudebního vnímání5. Hudební schopnosti a jejich poruchy6. Hudební tvořivost7. Klady a zápory působení hudby v životě člověka8. Psychologické aspekty veřejného vystupování9. Sociálně psychologické souvislosti hudebních aktivit

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je získání základní orientace v klíčových oblastech hudební psychologie, jako jsou kladné a záporné vlivy hudby, hudební schopnosti a dovednosti, hudební ontogeneze, a aplikace získaných poznatků na povolání učitele hudby či profesionálního hudebníka.

Požadavky

Požadavky k zápočtu: písemné zpracování zvoleného tématu, vypracování dílčích seminárních úkolů. Požadavky ke zkoušce: prokázání znalostí z oboru a schopnost jejich aplikace.

Garant

PhDr. Jindra Vondroušová, Ph.D.

Vyučující

prof. PhDr. Marek Franěk, CSc.