Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika HV IV (HUDK / PYMDA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HUDK / PYMDA - Didaktika HV IV, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Hudebně pohybové činnosti ve škole a jejich aktuální problematika.2. Historie hudebně pohybové výchovy u nás a v zahraničí.3. Význam hudebně pohybové výchovy pro rozvoj hudebnosti.4. Specifické druhy pohybu a jejich uplatnění v hudební výchově.5. Funkční využívání hudebně pohybových aktivit ve struktuře vyučovací hodiny.6. Řízení hudebně pohybových činností ve třídě, prostorová řešení.7. Vztah hudebně pohybových činností k ostatním hudebním aktivitám, upevněnípoznatků a emocí.8. Vytváření paralel hudební řeči a pohybu, typy hudebně pohybových etud.9. Hudebně pohybové činnosti jako zdroj aktivního vnímání hudby.10. Prostředky hudebně pohybové dramatizace písní, pohybové řešení a populárníhudba ve škole.11. Hudebně pohybové činnosti jako základ instrumentální improvizace, pohybováprůprava k instrumentální hře.12. Empatie jako základ spontánní pohybové reakce na hudbu, hudebně pohybováimprovizace.13. Modelové situace hudebně pohybové kreativity I. - Imitace s obměnou, dialog.14. Modelové situace hudebně pohybové kreativity II. - Pohybové vyjádřeníhudební struktury, hudební pohybové hry, pohybové vyjádření drobnýchtanečních scén z oper a baletů.

Získané způsobilosti

Teoretické a praktické zvládnutí modelových hudebně výchovných situací se zaměřením na hudebně pohybové a kreativní aktivity.

Požadavky

podmínky pro udělení zápočtu: - samostatné řízení vlastní hudebně pohybové situace- 1 seminární prácePožadavky ke zkoušce:- ústní zkouška v rozsahu tematických okruhů z Didaktiky HV I - IV- praktická - zpěv písní /z připraveného seznamu 50 písní/ s improvizovaným doprovodem

Garant

prof. PhDr. Eva Jenčková, CSc.