Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hlasová výchova 1 (HUDK / PZHL1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HUDK / PZHL1 - Hlasová výchova 1, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

správné držení těla, nácvik žeberně-bráničního dýchání, uvolnění, správné posazení tónu, tvorba tónu na vyhovujících slabikách

Získané způsobilosti

Praktické zvládnutí elementárních prvků pěvecké techniky na hlasových cvičeních i jednoduchých lidových písních dle individuálního pěveckého rozvoje studentů.

Literatura

TROJAN, V. České a slovenské lidové písně. Obešlová, Miluše. Hlasová výchova 6-9letých dětí na základní škole. Vyd. 1. Hradec Králové, 2005. ISBN 80-7041-439-1 .JANÁČEK, L. Moranská lidová poezie v písních. MALÁT, J. Národní písně. SLÁDEK, F. Náš poklad I, II. MARTINŮ, B. Nový Špalíček. FROSTOVÁ, Jana. Péče o hlasovou kondici učitelů. Brno. ISBN 978-80-210-5355-7.MARTINŮ, B. Písničky na dvě stránky. MARTINŮ, B. Písničky na jednu stránku. NOVÁK, V. 25 slovenských lidových písní. CHÁDKOVÁ, B. První pěvecké kroky. Praha, 1988.

Požadavky

Podmínky udělení zápočtu: a) účast na semináříchb) zvládnutí základů dechové a hlasové technikyc) - znalost všech písní z učebnic Hv pro 1. a 2. ročník ZŠ (Lišková) - vzorová interpretace (zpaměti) 20 písní z každé učebnice Hv ( pro 1. a 2. roč.) d) interpretace tiskem vydaných úprav lidových písní dle výběru pedagoga

Garant

PhDr. Miluše Obešlová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. et MgA. Markéta Štefaniková