Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hra na nástroj - housle 2 (HUDK / PZHO2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HUDK / PZHO2 - Hra na nástroj - housle 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět probíhá bez přímé kontaktní výuky.Rozvíjení základů správné funkce levé a pravé paže. Správný a uvolněný postoj při hře. Upevňování intonační jistoty v základních prstokladech. Uvolněné držení smyčce a rovnoběžný tah při střídání dlouhých a krátkých smyků. Uvolňování zápěstí a prstů s ohledem na plynulost výměny smyku u žabky. Zdokonalování vibráta s ohledem na kvalitu tónu. Procvičování stupnic, etud a přednesových skladeb s ohledem na technickou úroveň studenta s důrazem na zlepšení technických a výrazových dovedností. Hra písní ze zpěvníků a vytváření doprovodů a vlastních improvizací.

Získané způsobilosti

Zlepšení technické úrovně studiem etud a stupnic. Výběrem vhodných přednesových skladeb zlepšení výrazové stránky. Seznámení se s lidovými i umělými písněmi ze zpěvníků 1. stupně ZŠ. Vytváření předehry, dohry, jednoduchého doprovodu a improvizace melodie písně.

Požadavky

Zvládnutí zadané studijní látky: Durové stupnice (do dvou křížků a do dvou b včetně)Durové kvintakordy k příslušným stupnicím2 krátké etudy nebo jejich části2 krátké přednesové skladbyHra písní ze zpěvníku HUDEBNÍ VÝCHOVA PRO ZÁKLADNÍ ŠKOLY - Marie Lišková; Gabriel Filcík s improvizovaným doprovodem podle akordickýchznačekPro tento předmět byla vypracována studijní opora viz http://kurzyuppe.uhk.cz/ modul výchovy HRA NA NÁSTROJ/HOUSLE pro učitelství MŠ 2. semestr. Minimální studijní látka je shodná s učitelstvím pro MŠ, způsob doprovodu písní rovněž, písně jsou ze zpěvníků HUDEBNÍ VÝCHOVA PRO ZÁKLADNÍ ŠKOLY - Marie Lišková; Gabriel FilcíkZápočet je vykonáván před komisí. Student má právo na jeden opravný termín.

Garant

Mgr. Jaromír Křováček