Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hra na nástroj - housle 8 (HUDK / PZHO8)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HUDK / PZHO8 - Hra na nástroj - housle 8, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Technické předpoklady:Vyspělá intonační a rytmická houslová dovednost, hra z listu, doprovody písní v různých tóninách, schopnost doplnit melodii druhým hlasem, prokázat základní improvizační schopnosti.Základní literatura: O. ŠevčíkStupnice a akordyEtudy: Mazas, KreutzerJedna přednesová skladba odpovídající technické úrovně (Jansa, Fibich, Martinů,Rode, Vioti, Bériot, Stamic, Mysliveček?)

Získané způsobilosti

Cílem cvičení je dosáhnout vyšší technickou úroveň a zlepšovat výrazovou stránku na přednesových skladbách různých stylových období.

Požadavky

Požadavky k zápočtu: Zvládnutí studijní látky (vyspělá intonační a rytmická houslová technika ? stupnice, akordy, etudy, hra z listu, doprovody písní, základní improvizační schopnosti) + zpěvníky 1-4- 1 etuda- 1 přednes (nebo jeho část)- výběr písní ze zpěvníku (vše odpovídající technickým požadavkům)Maximální počet opravných termínů pro udělení zápočtu: 1

Garant

Mgr. Jaromír Křováček