Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hudební výchova 6 (HUDK / PZHV6)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HUDK / PZHV6 - Hudební výchova 6, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Hudební nástroje a systém jejich dělení:- nástroje strunné (smyčcové, drnkací, úderné);- nástroje dechové (dřevěné, žesťové a vícehlasé);- nástroje bicí (membranofony a idiofony);- elektrofony- nástroje lidové a etnické- nástroje orffovského instrumentářeU každého probíraného nástroje musí být poslechová ukázka.Forma: studentské prezentace jako didaktický materiál pro děti 1. stupně ZŠ.

Získané způsobilosti

Tento předmět nabízí studentům orientační poznání v další hudební disciplíně Nauce o hudebních nástrojích. Seznámí se systematikou hudebních nástrojů, s popisem, barvami tónů a skladbami využitelnými v didaktice HV a v poslechových činnostech v hodinách HV na ZŠ, dále s vynikajícími interprety a výrobci nástrojů.

Literatura

KARNETOVÁ, H. Hudební nástroje v souvislostech. Hradec Králové, 2008. ISBN 978-80-7041-250-3.ČÍŽEK, B. Hudební nástroje evropské hudební kultury. Praha, 2002. ISBN 8071512117 80-715.MODR, A. Hudební nástroje. Praha, 2002. ISBN 80-86385-12-4.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:1. Prezentace zvoleného nástroje.2. Návštěva tří profesionálních koncertů, z nichž jsou pořízeny písemné reflexe. Náhradní variantou je výroba vlastního didaktického materiálu s tematikou hudebních nástrojů.Požadavky ke zkoušce:1. Poznávací poslechový test.2. Poznávací vizuální test. 3. Písemná zkouška v Moodlu.

Garant

PhDr. Helena Karnetová