Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hra na nástroj - klavír 8 (HUDK / PZKL8)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HUDK / PZKL8 - Hra na nástroj - klavír 8, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Student cvičí a pracuje na:- nácviku stupnic stejnojmenných kombinovaným způsobem;- v rozvoji stupnic pokračovat hrou v terciích, sextách, decimách; 2 : 3, 3 : 2;- velký rozklad kombinovaně;- pokračování v nácviku náročnějších etud a přednesových skladeb;- hra písní s původními autorskými doprovody;- improvizace náročnějších doprovodů písní (bohatší harmonie, využití rozmanitých figurací, ostinat, protihlasu v doprovodu, akordické hry v pravé ruce, mezihry, dohry;- příprava a postupné sestavování sborníku drobných miniatur, využitelných v didaktice HV a následně v praxi.Veškerý materiál technických cvičení a přednesů je vybírán individuálně pro každého studenta zvlášť. Z tohoto důvodu není uváděna literatura.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je dosáhnout vyšší úroveň v technice hry i ve výrazových prostředcích, zdokonalit artikulaci, frázování, pedalizaci a zohlednit při hře specifika jednotlivých stylových období a různých žánrů.

Požadavky

Požadavky k zápočtu: 1. Osvojení učiva a jeho praktické využití.Požadavky ke zkoušce:1. Přednesová skladba zpaměti.2. Autorské doprovody z not, písně: - Tancovala žížala- Ukolébavka pro dcerku- Ukolébavka pro ptáčka- česká státní hymna Kde domov můj

Garant

PhDr. Helena Karnetová

Vyučující

Mgr. Alena Holá