Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny britské literatury do 19. století (KAJL / PABL1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJL / PABL1 - Dějiny britské literatury do 19. století, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Staroanglická literatura - úvodní charakteristika epochy2. Staroanglická literatura - přehled žánrů3. Staroanglická literatura - světská epika a lyrika4. Náboženská poezie, latinská literatura, sta. próza5. Literatura raného středověku, latinská literatura6. Anglonormanská poezie7. Literatura vrcholného a pozdního středověku - úvod8. Aliterační poezie 14. století9. Moralistní a náboženská poezie, John Gower10.- 11. Geoffrey Chaucer12. Thomas Malory13. Středověké drama

Získané způsobilosti

Základní orientace v dějinách anglicky psaných literatur od počátku anglosaského období do konce středověku v souvislosti s dobovým historickým a duchovním kontextem, přehled hlavních proudů a osobností.

Literatura

Stříbrný, Zdeněk. Dějiny anglické literatury. Praha, 1987. Tichý, Aleš. Dějiny anglické literatury od počátků do poloviny 17. století. Brno, 1994. Gower, Roger. Past into present. London, 1990. ISBN 0-582-00992-8.Daiches, David. A Critical History of English Literature, I - IV. London, 1991. Blamires, H. A Short History of English Literature. London, 1991. Burgess, Anthony. English literature. Essex, 1990. ISBN 0-582-55224-9.Burgess, A. English Literature. Harlow, 1990. Stříbrný, Z., Procházka, M. a kol. Slovník spisovatelů literatur v angličtině. Praha, 1996. Hilský, Martin. William Shakespeare: The Sonnents, Sonety. Praha, 1999.

Požadavky

Podmínky udělení zápočtu:Aktivní účast v seminářích v rozsahu nejméně 75 % konané výuky.Prezenční zápočtová písemná práce ? rozbor jedné z Canterburských povídek G. Chaucera na základě vlastní četby a domácí přípravyPro získání zápočtu lze využít dva pokusy.

Garant

PhDr. Helena Tampierová, Th.D.

Vyučující

PhDr. Helena Tampierová, Th.D.