Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět CLIL - výuka jiných předmětů v angličtin (KAJL / PACLI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJL / PACLI - CLIL - výuka jiných předmětů v angličtin, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Co je CLIL, historie, výhody a nevýhody2. Metodika CLILu, řečové dovednosti poslech a čtení jako zdroj informací v předmětu3. Výuka a aktivace klíčové slovní zásoby4. Produktivní dovednosti v CLILu5. Typy cvičení a aktivit pro CLIL6. Tvorba a hodnocení materiálů a úkolů pro CLIL7. Hodnocení v CLILu8. Dějepis a zeměpis v angličtině9. Biologie a chemie v angličtině10. Literární, hudební a výtvarná výchova11. Matematika a fyzika v angličtině12. Společenské vědy v angličtině

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je nabídnout studentům techniky, aktivity, slovíčka, fráze a obraty v angličtině pro druhý předmět jejich aprobace, aby tak získali možnost v budoucnosti tento předmět alespoň částečně prezentovat v anglickém jazyce. Studenti budou mít povědomí o různých technikách přístupu k výuce jiných předmětů v cizím jazyce, budou se orientovat v základní terminologii své druhé aprobace a budou schopni naplánovat a odučit řadu hodin své druhé aprobace v cizím jazyce.

Literatura

Dale, L., Tanner, R. CLIL Activities. A resource for subject and language teachers. Cambridge, 2012. Deller, S., Price, C. Teaching Other Subjects Through English. Oxford, 2007. Coyle, D., Hood, P., Marsh, D. CLIL - Content and Language Integrated Learning. Cambridge, 2010. Mehisto, P., Frigols, M.-J., Marsh, D. Uncovering CLIL. Macmillan, 2008. Onestopclil. Bentley, K. TKT Course - CLIL Module. Cambridge, 2010.

Požadavky

Podmínky udělení zápočtu: aktivní účast na seminářích, vedení materiálové banky k předmětu druhé aprobace a její prezentace. Zpracování zvoleného tématu z předmětu druhé aprobace pro výuku v angličtině - rozsah 2 - 3 vyučovací hodiny.Student má na splnění dva zápočtové pokusy.

Garant

Mgr. Olga Vraštilová, M.A., Ph.D.