Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kapitoly z dějin a kultury anglicky mluv (KAJL / PADK4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJL / PADK4 - Kapitoly z dějin a kultury anglicky mluv, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Periodizace dějin USA, první obyvatelé.2. Literatura koloniálního období - žánry, osobnosti, díla.3. Příčiny Americké revoluce, válka za nezávislost.4. Formování americké ústavy, literatura revolučního období.5.Transcendentalismus a literatura první poloviny století.6. Příčiny a průběh občanské války.7. Literatura padesátých až sedmdesátých let (Bostonští brahmíni, W. Whitman aj.).8.. Rozmach USA v druhé polovině 19. století.9. Realismus a naturalismus v literatuře.10. USA jako velmoc ve 20. století (účast v 1. světové válce, poválečná konjunktura a hospodářská krize, 2. světová válka).11. Literatura 1.poloviny 20.století12. USA v druhé polovině 20. století.13. ?14. Současná americká literatura, postmodernismus.

Získané způsobilosti

Cílem je podat posluchačům přehled dějin Spojených států amerických a americké literatury od počátku osídlení kontinentu do současnosti s důrazem na nejdůležitější historické události, historické a literární osobnosti, literární směry, jednotlivá významná díla a formování důležitých institucí a idejí. Připomenuty jsou i existující turisticky využívané památky

Požadavky

Zápočet bude udělen na základě seminární práce a její ústní prezentace a 75% účasti v seminářích. Student má na splnění zápočtu dva pokusy. Zkouška prověřuje znalosti z celé látky, tj. z dějin i literatury.

Garant

Mgr. Jan Suk