Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do hermeneutiky 2 (KAJL / PAHE2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJL / PAHE2 - Úvod do hermeneutiky 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pluralita novodobých interpretačních metod2. Historicko-kritická metoda3. Svět textu - strukturalismus4. Vyprávění jako struktura5. Ruský formalismus a básnický text6.-8. Funkce metafory v textu9. Znak, symbol, mýtus10. Hlubinněpsychologická interpretace11. Bible jako literatura?12. Metody zaměřené na čtenáře a jeho svět13. Feministický interpretační přístup14. Závěrečné shrnutí - odpovědi na dotazy a pokyny k zápočtu

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je prohloubení znalosti širokého spektra novodobých interpretačních metod s důrazem na nejnovější přístupy k výkladu textů mýtopoetického charakteru. Konečným cílem je pěstování strategií k rozkrývání jednotlivých významových rozměrů konkrétního textu.

Požadavky

Klasifikovaný zápočet z probrané látky a z vybraných kapitol ze zadané literatury.Student má na splnění dva zápočtové pokusy.

Garant

PhDr. Helena Tampierová, Th.D.