Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Současný anglický jazyk 6 (KAJL / PAJA6)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJL / PAJA6 - Současný anglický jazyk 6, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Ikony, spekulace, důraz inverzí2. Critické mýšlení, Frázová slovesa s ?think?, kolokace3. Výpůjčky, trpný rod4. Socilogie, sounáležitost, budoucnost v minulosti5. Kolektivní pods. jména, přídavná jména, přechodníky6. Přirovnání, kolokace, idiomy7. Klimatické změny, aktivní a pasivní infinitiv8. Myšlení, věda a technologie; přechodníkové věty9. ?English or Czenglish,? kolokace ve vědě10. Kompozice textu, komparativní esej, citační normy

Získané způsobilosti

Integrace všech čtyř řečových dovedností (čtení, psaní, mluvení a poslechu s porozuměním) společně s prohloubením znalostí gramatiky a slovní zásoby.

Požadavky

Aktivní přístup, splnění všech částí Continuous evaluations nejméně na 70%. Kromě čyř dílčích testů z poslechu, čtení, gramatiky, a slovní zásoby každý student za semestr zpracuje seminární práci - komparativní esej. Student má na splnění zápočtu dva pokusy. Po splnění dílčích testů následuje ústní zkouška. Student musí prokázat dostatečnou znalost anglického jazyka na požadované úrovni ve všech částech zkoušky.

Garant

prof. PhDr. Jaroslav Peprník, CSc.Mgr. Jan Suk