Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Intenzivní kurz anglického jazyka (KAJL / PAJKU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJL / PAJKU - Intenzivní kurz anglického jazyka, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Příklady témat:1. Sledování a rozbor vybraného filmu (festivalové a oceněné skvosty v angličtině) úkoly k filmu ajejich plnění.2. Diskuse o dílech nositelů literárních cen aktuálně/historicky.3. Nastudování krátkých skečí a jejich prezentace následný rozbor.4. Práce s konkrétním literárním dílem a možnosti jeho využití při výuce angličtiny.5. Konkrétní společensko-politická situace v anglicky mluvícím světě příčiny, důsledky,6. Dětská literatura, její filmové adaptace, využití při výuce angličtiny.7. Hry a aktivity pro školní mládež v terénu.8. Historické a přírodní krásy anglicky mluvícího světa.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je intenzivním používáním angličtiny přispět k upevnění řečových dovedností ve spojení s reáliemi, literaturou, metodikou, atd.; rozšířit slovní zásobu v rámci zvolených témat. Simulace cizojazyčného prostředí má napomoci rozvoji všech řečových dovedností i jazykových prostředků AJ. Témata kurzu jsou volena aktuálně. Kurz probíhá mimo vyučovací prostory univerzity jako prodloužený víkend.

Literatura

Murphy, R. English Grammar in Use. Cambridge: CUP, 1986. McCarthy, M., O´Dell, F. English Idioms in Use. CUP, 2002. McCarthy, M., O´Dell, F. English Phrasal Verbs in Use. CUP, 2004. McCarthy, M., O´Dell, F. English Vocabulary in Use. CUP, 2001. Mann, M., Taylore-Knowles, S. Destination C1 & C2. Macmillan, 2008. Scrivener, J. Learning Teaching: A Guidebook for English Language Teachers. Macmillan, 2005. Jones, L. New Cambridge Advanced English. CUP, 2003. Spratt, M., Taylor, L. B. The Cambridge CAE Course. CUP, 2000. Fictumová, J., Ceccarelli, J., Long, T. Angličtina - konverzace pro pokročilé. Barrister & Principal, 2008. Gude, K, Stephens, M. CAE Result. OUP, 2009.

Požadavky

Podmínkou udělení zápočtu je aktivní účast na celém kurzu a úspěšné absolvování závěrečného testu.Student má k úspěšnému splnění dva zápočtové pokusy.

Garant

Mgr. Olga Vraštilová, M.A., Ph.D.