Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anglicky psaná literatura ve filmu (KAJL / PALIF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJL / PALIF - Anglicky psaná literatura ve filmu, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod, diskuse o sylabu, výběr textů a filmových verzí pro daný semestr.2. Klasický britský román a jeho filmová verze (výběr z autorů: Fielding, Sterne, Dickens, Thackeray, Bronte Sisters, Eliot, Hardy, Wilde, Conrad, Stevenson aj.): a) rozbor textu.3. Klasický britský román a jeho filmová verze: b) filmová adaptace.4. Klasický britský román a jeho filmová verze: c) komparace.5. Moderní britský román a jeho filmová verze (výběr z autorů: Joyce, Woolf, D.H.Lawrence, Orwell, Greene, Golding, Spark, Burgess, Fowles, M.Amis, McEwan aj.): a) rozbor textu.6. Moderní britský román a jeho filmová verze: b) filmová adaptace.7. Moderní britský román a jeho filmová verze: c) komparace.8. Klasický americký román a jeho filmová verze (výběr z autorů: Cooper, Poe, Melville, Hawthorne, Twain aj.): a) rozbor textu.9. Klasický americký román a jeho filmová verze: b) filmová adaptace.10.Klasický americký román a jeho filmová verze: c) komparace.11.Moderní americký román a jeho filmová verze (výběr z autorů: Dreiser, Fitzgerald, Steinbeck, Hemingway, Faulkner, McCullers, Capote, Heller, Nabokov, Singer, Roth, Potok, Vonnegut, Walker, Morrison aj.): a) rozbor textu.12. Moderní americký román a jeho filmová verze: b)filmová adaptace a c)komparace.

Získané způsobilosti

Cílem je seznámit studenty s vrcholnými díly anglicky psané literatury a filmy, rozvinout jejich řečové dovednosti a písemný projev.

Požadavky

Podmínky udělení zápočtu:1. Aktivní účast v nejméně 75 % seminářů.2. Ústní prezentace a písemné vyhotovení projektu.Student má na splnění zápočtu dva pokusy.

Garant

Mgr. Jan Suk