Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Britská literatura 18. - 2O. stol. (KAJL / PALV1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJL / PALV1 - Britská literatura 18. - 2O. stol., Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Sylabus:1. Počátky románu: Defoe, Richardson, Smollett, Fielding.2. Počátky románu - pokračování: Sterne, Austen, gotický román.3. Preromantismus v poezii: Mac Pherson, Chatterton, Burns. William Blake.4. Romantismus: Scott, Jezerní básníci.5. Romantismus - pokračování: Byron, Shelley, Keats.6. Román 19.století: Dickens, Thackeray.7. Román 19. století - pokračování: sestry Bronte, Eliot, Hardy.8. Próza na přelomu století: Stevenson, Wilde, Kipling, Conrad, H.James.9. Drama na přelomu století: Wilde, Shaw, Yeats.10. Poezie viktoriánské doby: Tennyson, Hopkins, R.a E.Browning, prerafaelité.11. Básníci počátku 20.století: Kipling, Yeats.12. Próza počátku 20. století: Wells, Forster, Maugham.13. Modernismus: Joyce, Lawrence, Woolf, Eliot.14. Shrnutí látky, diskuse.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je seznámit studenty s britskou literaturou 18. až 20. století a rozvíjet jejich schopnosti analyzovat literární text. Kurs poskytne abolventům jako učitelům anglikého jazyka na ZŠ dostatečné zázemí pro zařazení literatury do hodin anglického jazyka.Umožní jim vybrat z oblasti anglicky psané literatury autory a díla, jež oslovují dětské čtenáře. Naučí je pracovyt s textem, na němž se angličtina vyučuje, také jako s textem krásné literatury a upozorňovat své žáky na literární kvality textu. Při ústní prezentaci eminární práce a následné diskusi se student učí práci se skupinou posluchačů a vstřícnému postoji k diskutujícím.

Požadavky

Podmínky udělení zápočtu:75 % účasti na seminářích.Odevzdání seminární práce.

Garant

PhDr. Patricia Ráčková, Ph.D.