Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Moderní anglická próza (KAJL / PAMOP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJL / PAMOP - Moderní anglická próza, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod2. Tradice tragické grotesky: Od Waugha ke Grahamu Swiftovi a Martinu Amisovi.3. Pikareskní tradice v britské próze.4. Britské spisovatelky 2.poloviny 20.stol..5. Vertikální rozměr v britském románu: William Golding.6. Magický realismus v britské próze.7. Americká židovská literatura I.8. Americká židovská litratura II.9. Americká židovská litratura III.10. Jižanská gotika a její dědictví v pozdější próze.11. African Americans v druhé pol. 20.stol.12. Postmoderní americká próza.13. Podoby ?amerického snu?.14. Rozbor esejů, diskuse.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je dát perspektivu dosavadním znalostem studentů v oblasti anglicky psané prózy 20.století a povzbudit je k vlastní četbě v této oblasti.

Požadavky

Podmínky udělení zápočtu:1. Účast v nejméně 75 % výuky.2. Esej o zvoleném díle dané literární oblasti.Student má na splnění zápočtu dva pokusy.

Garant

Mgr. Jan Suk