Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pedagogická gramatika angličtiny 2 (KAJL / PAPG2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJL / PAPG2 - Pedagogická gramatika angličtiny 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Anglické podstatné jméno - jeho gramatické kategorie, morfematická struktura, pozice ve větě, pojem konverze, význam přízvuku2. Rod anglických podstatných jmen3. Kategorie čísla a počítatelnosti anglických podstatných jmen4. Kategorie pádu, předložkové vazby5. Kategorie určenosti - základní pravidla, srovnání s češtinou, druhy reference6. Členy u anglických podstatných jmen obecných7. Členy anglických vlastních podstatných jmen8. Složená podstatná jména v angličtině9. Rozdíly v gramatickém chování podstatného jména v angličtině a češtině10. Anglické přídavné jméno a jeho gramatické kategorie , anglická příslovce11. Zájmena osobní, přivlastňovací a zvratná12. Zájmena neurčitá, číslovky

Získané způsobilosti

V souladu s názvem předmětu budou studenti vedeni k tomu, aby se naučili využít a rozšířit své dosud získané teoretické znalosti gramatického systému angličtiny a byli schopni srozumitelně prezentovat českým rodilým mluvčím problematiku anglických podstatných a přídavných jmen, zájmen a příslovcí.

Literatura

Quirk, R. A University Grammar of English. Dušková, L. Mluvnice současné angličtiny na pozadí češtiny. Praha, 1994. Chalker, S. A Student´s English Grammar Workbook. 2005. ISBN 0-582-08819-4.Carter, Ronald. Cambridge grammar of English. Cambridge, 2006. ISBN 978-0-521-58846-1.Swan, Michael. Practical English usage. 3rd ed. Oxford, 2005. ISBN 0-19-442096-5.

Požadavky

Podmínky udělení zápočtu: Aktivní účast na seminářích, úspěšné vypracování písemného zápočtového testu (maximálně dva pokusy).Ústní zkoušku mohou skládat studenti, kteří úspěšně splnili předmět PAPG1 a získali zápočet z předmětu PAPG2. Ústní zkouška bude klást důraz na prověření teoretických znalostí morfologického systému angličtiny, tzn. na problematiku probíranou v předmětech PAPG1 a PAPG2, a na prověření schopnosti srozumitelně prezentovat morfologický systém angličtiny při její výuce.

Garant

prof. PhDr. Jaroslav Peprník, CSc.PhDr. Věra Tauchmanová, M.A.

Vyučující

PhDr. Věra Tauchmanová, M.A.