Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Písemný projev v angličtině (KAJL / PAPIP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJL / PAPIP - Písemný projev v angličtině, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Plánování psaného projevu: cíl práce, čtenářský okruh.2. Plánování psaného projevu: návrh teze.3. Psaní první verze, sbírání materiálu.4. Korigování první verze, práce na konečné verzi.5. Práce se zdroji, plagiátorství.6. Písemné práce o literatuře - próza.7. Písemné práce o poezii.8. Zkouška ve formě eseje.9. Jak strukturovat esej: vyprávění, popis.10. Příčinné souvislosti v písemném projevu.11. Logické rozvíjení argumentace.12. Oprava eseje, diskuse.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je povzbudit studenty k větší sebejistotě při samostatném písemném projevu v cílovém jazyce. Rozvíjejí se a upevňují gramatické struktury, slovní zásoba a stylistické dovednosti.Ve spolupráci s jazykovými cvičeními představuj kurs nabízí kurs možnost zdokonalení jedné ze čtyř jazykových dovedností - psaní. Umožní absolventům jako vyučujícím angličtiny na ZŠ vyjadřovat se písemně na dobré odborné úrovni. Předmět je rovněž inspirací pro práci s mírně pokročilými žáky n ZŠ při zadávání kratších slohových prací.

Literatura

Kirszner, L.G., Mandell, S.R. Writing: A College Rhetoric. 1988. ISBN 0-03-012094-2.

Požadavky

Podmínky udělení zápočtu:1. Aktivní účast v nejméně 75 % seminářů.2. Odevzdání předepsaných písemných prací.Jsou možné dva pokusy o získání zápočtu.

Garant

Mgr. Helena Polehlová