Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Současný anglický jazyk 5 (KAJL / PASA5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJL / PASA5 - Současný anglický jazyk 5, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. - 3. Hlavní téma: Stát, vlast a národní identita, emigrace do Spojených států. Gramatika: Vyhnutí se opakování, redukce infinitivu. Slovní zásoba z okruhu stát, národ, národnost. Četba 3 článků o emigraci do USA. Poslech interview s dvěma bratry - emigranty z Keni do Spojeného království. Diskuse o emigraci a o národních stereotypech. Psaní: Formální a neformální dopisy. Příslušná cvičení. Závěr: Britská a americká angličtina.4. - 7. Hlavní téma: Rozdílné beletristické styly. Gramatika: Rekapitulace a prohloubení informací o systému slovesných časů v angličtině. Slovní zásoba: Frázová slovesa. Četba článku A Visit to Iris Murdoch. Poslech ukázky z The Importance of Being Earnest. Mluvení: Zjišťování chybějících informací o Iris Murdoch, přehrání scénky z The Importance of Being Earnest. Psaní: Porovnání rozdílných textů/stylů. Příslušná cvičení. Závěr: Zvuková a psaná podoba angličtiny - homofona.8. - 11. Hlavní téma: Podnikání. Gramatika: Adverbiální kolokace (slovní spojení), adverbia mající dva tvary. Slovní zásoba: Výrazy pro popisování trendů, porovnávací statistiky. Četba článku Eat, sleep, buy, die o globální ekonomice. Poslech interview s Anitou Roddick. Mluvení: Simulace plánu pro reklamní kampaň. Psaní: Ekonomická zpráva. Příslušná cvičení. Závěr: Vázání při anglické výslovnosti.12. - 14. Hlavní téma: Slavné osobnosti. Gramatika: Jazyková předznamenání replik v dialogu. Slovní zásoba: Synonyma a antonyma. Četba článku Kult celebrit. Poslech interview s Lizou Minnelli. Mluvení: Skupinová diskuse o tom, jak se stát slavnou osobností. Psaní: Vyjadřování vlastního názoru. Příslušná cvičení. Závěr: Disjunktivní otázky. Ukončení semestru s vyhodnocením.

Získané způsobilosti

Prohloubení aktivní znalosti ve všech čtyřech řečových dovednostech (čtení, psaní, mluvení a poslechu s porozuměním). Posílení důkladných znalostí gramatiky a slovní zásoby.

Literatura

Doff, Adrian, Goldstein, Ben. English Unlimited Advanced. Cambridge, 2011. Carter, Ronald. Cambridge grammar of English. Cambridge, 2006. ISBN 978-0-521-58846-1.Mann, Malcolm. Destination C1&C2. Oxford, 2008. ISBN 978-0-230-03540-9.McCarthy, Michael. English collocations in use. Cambridge, 2005. ISBN 978-0-521-60378-2.McCarthy, Michael. English idioms in use. Cambridge, 2002. ISBN 0-521-78957-5 .Hornby, Albert Sydney. Oxford advanced learner s dictionary of current English. 8th ed. Oxford, 2010. ISBN 978-0-19-479900-3.

Požadavky

Podmínky udělení zápočtu:Vyžaduje se minimálně 75% aktivní účast na výuce, plnění zadaných úkolů, dosažení dostatečného množství bodů v zápočtovém písemném testu.Na splnění má student dva zápočtové pokusy.

Garant

prof. PhDr. Jaroslav Peprník, CSc.Mgr. Olga Vraštilová, M.A., Ph.D.