Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anglický esej (KAJL / PASEJ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJL / PASEJ - Anglický esej, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Úvod, umění eseje.2. Poe: The Heresy of the Didactic.3. Emerson: The Tragic.4. Thoreau: úryvky z Walden a z Civil Disobedience.5. Faulkner: The Stockholm Address.6. Gardner: Premises on Art and Morality.7. Arendt: úryvky z The Life of the Mind.8.Wilde: úryvky z De Profundis.9. Orwell: Benefit of Clergy.10. Churchill: úryvky z A Total and Unmitigated Defeata z The Iron Curtain.11. Tolkien: úryvky z On Fairy-Story12. Golding: Belief and Creativity.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je seznámení studentů s literárním žánrem, který nebývá cíleně studován v kursech dějin literatury. Důraz je kladen na tematické a historické souvislosti, avšak rovněž přispívá rozvoji dovednosti čtení náročnějšího textu a k rozvoji slovní zásoby. Při diskusích se rozvíjí schopnost komunikovat v angličtině.

Literatura

Lodge, D. Modern Criticism and Theory: A Reader. 2000. ISBN 9780582312876.Levin, G. Short Essays. 1994. ISBN 9780155021457.

Požadavky

Podmínky udělení zápočtu:1. Aktivní účast v nejméně 75 % seminářů.2. Ústní prezentace a písemné vyhotovení seminární práceJsou možné dva pokusy o získání zápočtu.

Garant

Mgr. Helena Polehlová