Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Současný anglický jazyk III. (KAJL / PASJ6)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJL / PASJ6 - Současný anglický jazyk III., Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1-3. Hlavní téma: Uvědomění si svého místa ve světě. Příklady tří autobiografií. Vztažné věty deskriptivní i restriktivní, substantivní složeniny i slovní sdruženiny a k nim tvořený přivlastňovací pád, geografické výrazy pro místo a směr, varianty angličtiny, americká angličtina.4-7. Sociální stratifikace v Británii i obecně. Inverze a další jazykové prostředky pro zdůraznění, neurčitá osobní zájmena one, you a they-them, kolokace adverbií se slovesy a s adjektivy, charakteristické znaky formálního dopisu.8-11. Hlavní téma: Lidská mysl. Přítomný konjunktiv a vyjadřování přání, neformální mluvený projev, idiomatické výrazy se slovy brain a mind.12-14. Hlavní téma: Různá náboženství světa. Podstatná jména mající jiný význam v plurálu, substantivní slovní sdruženiny, synonyma a jejich asociace. Shrnutí gramatiky a tématických okruhů probraných v celém programu stupně Headway Advanced.

Získané způsobilosti

Integrace všech čtyř řečových dovedností (čtení, psaní, mluvení a poslechu s porozuměním) společně s prohloubením znalostí gramatiky a slovní zásoby.

Požadavky

Zápočet:Dosažení alespoň 75 % bodů z jednotlivých testů z poslechu s porozuměním, čtení s porozuměním, gramatiky, slovní zásoby, psaní a mluveného projevu. 75 % aktivní účast na seminářích.Zkouška (jazyková část Souborné postupové zkoušky):Písemná část:Dosažení alespoň 75 % bodů ze zkoušky na poslech s porozuměním, čtení s porozuměním a psaní na zadané téma.Ústní část:Prokázání řečové dovednosti mluvení při rozhovoru na téma vyřešení zadaného problému. Řečová dovednost mluvení se hodnotí z následujících hledisek:a) správná výslovnost (0-10 bodů), b) správnost gramatiky (0-10 bodů), c) rozsah a vhodnost slovní zásoby (0-10 bodů), d) pohotovost a srozumitelnost argumentace (0-10 bodů), e) plynulost ústního projevu (0-10 bodů). Pro splnění ústní části zkoušky je nutno dosáhnout nejméně 35 bodů (35-40 bodů = stupeň 3), (41-45 bodů = stupeň 2), (46-50 bodů = stupeň 1). Výsledek písemné a ústní jazykové zkoušky se sčítá do společného hodnocení jazykové části Souborné postupové zkoušky.