Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tvorba anglického odborného textu (KAJL / PATVO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJL / PATVO - Tvorba anglického odborného textu, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Struktura vědeckého pojednání.2. Volba tématu, brainstorming.3. Tvorba pracovního plánu.4. Vyhledávání podkladů, práce s bibliografiemi, prameny a dalšími zdroji informací.5. Strategie čtení, excerpce.6. Práce s citovanými nebo parafrázovanými pasážemi, způsoby uvádění citování.7. Způsoby argumentace.8. - 9. Pracovní postupy při psaní.10. - 11. Odborný styl a nejčastější stylistické chyby.12. - 14. Analýza konkrétních studentských prací.

Získané způsobilosti

Kurs má připravit studenty na technické zvládnutí problémů spojených s vytvořením diplomové práce nebo odborného článku. Seznámí studenty se základy vytváření odborných prací ve filologických disciplínách v odpovídající formě a jazykovém stylu včetně praktického pokusu v podobě stručné vzorové práce (3-4 strany).

Literatura

Šanderová, Jadwiga. Jak číst a psát odborný text ve společenských vědách. Vyd. 1. Praha, 2005. ISBN 80-86429-40-7.Zbíral, Robert. Příručka psaní seminárních a jiných vysokoškolských odborných prací. Praha, 2009. Meško, D. Akademická příručka. Martin, 2006. ISBN xxx.Kahn, Norma B. Jak efektivně studovat a pracovat s informacemi. Praha, 2001. Ecco, Umberto. Jak napsat diplomovou práci. Olomouc, 1997.

Požadavky

75 % aktivní účast na seminářích a zpracování stručné práce (3-4 strany) na zadané téma, v níž student uplatní získané znalosti a dovednosti. Student má na splnění dva zápočtové pokusy.

Garant

prof. PhDr. Bohuslav Mánek, CSc.