Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praxe v angličtině (KAJL / PAXFM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJL / PAXFM - Praxe v angličtině, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Každý student v rámci semestru předvede jeden mikrovýstup před svými spolužáky nebo na zvolené ZŠ, který bude v rámci cvičení hodnocen metodikem a kolegy z ročníku. Součástí přípravy na mikrovýstupy budou i hospitace v hodinách AJ na 1. stupni ZŠ.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je připravit studenty na průběžnou praxi a v rámci těchto cvičení jim umožnit samostatný výstup před spolužáky nebo na ZŠ. Součástí předmětu je i hodnocení používaných učebnic a plánování vyučovací hodiny. Dále chce předmět prostřednictvím hodnocení výstupů v kruhu kolegů eliminovat potenciální chyby. Nezanedbatelnou zkušeností je i ověření si vlastního sebevědomí při vystupování ve výuce včetně porovnání plánu hodiny s reálným provedením.

Literatura

Moon, Jayne. Children learning English. Oxford, 2000. Phillips, S. Young Learners. Oxford, 1993. Dunn, Opal. Developing English with young learners. London, 1984. ISBN 0-333-35335-8 .Halliwell, Susan. Teaching English in the primary classroom. 1st pub. London, 1992. ISBN 0-582-07109-7 .Scott, W. A., Ytreberg, L. H. Teaching English to Children. Longman, 1991. Vale, David. Teaching children English. Cambridge, 1995. ISBN 978-0-521-42235-2.Cameron, Lynne. Teaching languages to young lealners. Cambridge, 2001. ISBN 0-521-77434-9.

Požadavky

Zápočet na konci semestru bude udělen za jeden samostatný výstup studenta na ZŠ nebo před skupinou spolužáků. Dále pak za aktivní účast na cvičení - především při hodnocení výstupů kolegů.Student má k úspěšnému splnění dva zápočtové pokusy.

Garant

Mgr. Olga Vraštilová, M.A., Ph.D.

Vyučující

Mgr. Olga Vraštilová, M.A., Ph.D.