Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika francouzského jazyka 2 (KAJL / PFDA2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJL / PFDA2 - Didaktika francouzského jazyka 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Komunikativní přístup, autonomie žáka, rozvoj řečových dovedností:2. Poslech s porozuměním3. Mluvený projev4. Čtení s porozuměním5. Písemný projev6.-8. Nabídka učebnic na českém trhu, vhodný výběr učebnice, práce s ní a její přizpůsobení danému publiku9.-10. Metody výuky podle věkových skupin: Výuka dětí. Charakteristiky učebního procesu u dětí, výběr vhodných materiálů, pomůcek a aktivit, rytmus hodiny.11. Výuka adolescentů a dospělých.12. Metody výuky podle úrovně publika: začátečníci, středně pokročilí, pokročilí13. První hodina francouzštiny v daných cílových skupinách.

Získané způsobilosti

Po nabytí základních didaktických znalostí v předmětu Didaktika 1 se zde studenti seznamují s praktickými stránkami výuky francouzštiny. Důraz je kladen na komunikativní přístup a rozvoj jednotlivých řečových dovedností. Studenti se dále seznamují s nabídkou učebnic francouzštiny, učí se kritériím výběru a přizpůsobení učebnice konkrétním požadavkům publika. Pozornost je věnována i různorodosti metod výuky v závislosti na věku a úrovni publika (s důrazem na publikum dětí a adolescentů).

Požadavky

Účast na minimálně 75 % seminářů, vypracování zadaných úloh a četba povinné literatury.Ústní prezentace zadaných úkolů. Maximálně 2 pokusy pro udělení zápočtu.

Garant

Mgr. Anna Třesohlavá