Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika francouzského jazyka 4 (KAJL / PFDA4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJL / PFDA4 - Didaktika francouzského jazyka 4, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do učebního plánu, informace k průběžné praxi 2, rekapitulace již osvojených dovedností2. Motivace a aktivizace žáků, aktivizační metody a prostředky ve výuce francouzštiny:3. Používání autentických dokumentů3. Audiovizuální prostředky4. Internet5. Hra6.-8. Píseň a poezie9..-12. Divadlo, scénky, využití loutek, simulation globale, projektová výuka13. RVP, mezipředmětové vztahy, průřezová témata ve výuce francouzštiny

Získané způsobilosti

Předmět je úzce propojený s probíhající průběžnou pedagogickou praxí. Po osvojení základních dovedností ve výuce jazykových prostředků a komunikačních dovedností klasickými metodami se studenti seznamují s možnostmi pozitivní motivace žáků a aktivního zapojení do výuky pomocí různých aktivizačních metod a prostředků. Studenti se seznamují i s projektovou výukou a možnostmi provázání výuky francouzštiny s jinými předměty a oblastmi. V seminářích je kladen důraz na vlastní invenci studentů a na reflexi zkušeností z pedagogické praxe.

Požadavky

Účast na minimálně 75 % seminářů, vypracování zadaných úloh a četba povinné literatury.Ústní prezentace zadaných úkolů. Maximálně 2 pokusy pro udělení zápočtu.

Garant

Mgr. Anna Třesohlavá